VN_19_22_15_16

VN_19_22_15_16

18.11.2022 р.

21.11.2022 р.

Тема 3. Формування веру взуття.

Уроки №15, 16 Вправи з виконання затяжки носково-пучкової частини заготовки верху взуття, затяжка підноска. Забезпечення необхідної витяжки матеріалу верху і підкладки. Контроль якості при виконанні процесу затяжки.      

Мета уроку:  Ознайомлення учнів з технологічними нормативами виконання операції « Вправи з виконання затяжки носково-пучкової частини заготовки верху взуття, затяжка підноска. Забезпечення необхідної витяжки матеріалу верху і підкладки. Контроль якості при виконанні процесу затяжки.»      

Технологічні нормативи виконання операції :

- Обтяжка і клейова затяжка носково-пучкової частини заготовки

   Носково-пучкову частину заготовки зволожують і підносок активують пороповітряною сумішшю при температурі 65+-5градусів С на пртязі 15-20 хв або носково-пучкову частину заготовки зволожують паром , підносок активують при контактному нігріванні. 

    Заготовку  верху взуття надівають на колодку , попередньо витягують настільними кліщами , потім машинними і за допомогою пластин прикріплюють затяжну кромку до устілки клейовим швом.

    Проходить розтягування заготовки , і за допомогою пластин машини затяжна кромка заготовки в носочно-пучковій частині прикріплюється до основної устілки на клей-розплав. Розположення кліщів устілкового упору , регуліровку величини витяжки заготовки виконує виконавець в залежності від фасону колодки і властивостей шкіртовару. При необхідності корегувати посадку заготовки на колодку можна ручною регуліровкою клещів.

А. Заготовка повинна щільно, без перекосів, складок і зморщок по грані устілки облягати носково-пучкову частину колодки, а грань сліду повинна бути чітко вираженою. Довжина союзок у парі повинна бути однаковою; ширина затягувальної кромки 15±1 мм. Не допускаються пошкодження і перепалювання матеріалу заготовки і устілки. Температура нагріву пластин 110-1200С, час формування 15-20 с.

Клей-поліефірний прутковий;

В. Машина ЗНК-1-О, №3 фірми БУСМК.

Домашнє завдання: Освоїти виконання операції: « Затяжки носково-пучкової частини заготовки верху взуття»




Комментариев нет:

Отправить комментарий