VN_19_22_15_16
18.11.2022 р.
21.11.2022 р.
Тема
3.
Формування веру взуття.
Уроки №15, 16 Вправи з виконання затяжки носково-пучкової частини заготовки верху взуття, затяжка підноска. Забезпечення необхідної витяжки матеріалу верху і підкладки. Контроль якості при виконанні процесу затяжки.
Мета
уроку: Ознайомлення
учнів з технологічними нормативами виконання операції « Вправи з виконання затяжки носково-пучкової частини
заготовки верху взуття, затяжка підноска. Забезпечення необхідної витяжки
матеріалу верху і підкладки. Контроль якості при виконанні процесу
затяжки.»
Технологічні
нормативи виконання операції :
|
- Обтяжка і клейова затяжка
носково-пучкової частини заготовки |
|
Носково-пучкову частину заготовки
зволожують і підносок активують пороповітряною сумішшю при температурі
65+-5градусів С на пртязі 15-20 хв або носково-пучкову частину заготовки
зволожують паром , підносок активують при контактному нігріванні. Заготовку верху взуття надівають на колодку ,
попередньо витягують настільними кліщами , потім машинними і за допомогою
пластин прикріплюють затяжну кромку до устілки клейовим швом. Проходить розтягування заготовки , і за
допомогою пластин машини затяжна кромка заготовки в носочно-пучковій частині прикріплюється
до основної устілки на клей-розплав. Розположення кліщів устілкового упору ,
регуліровку величини витяжки заготовки виконує виконавець в залежності від
фасону колодки і властивостей шкіртовару. При необхідності корегувати посадку
заготовки на колодку можна ручною регуліровкою клещів. А. Заготовка повинна
щільно, без перекосів, складок і зморщок по грані устілки облягати
носково-пучкову частину колодки, а грань сліду повинна бути чітко вираженою.
Довжина союзок у парі повинна бути однаковою; ширина затягувальної кромки
15±1 мм. Не допускаються пошкодження і перепалювання матеріалу заготовки і
устілки. Температура нагріву пластин 110-1200С, час формування
15-20 с. Клей-поліефірний
прутковий; |
|
В. Машина ЗНК-1-О, №3 фірми БУСМК. |
Домашнє завдання: Освоїти
виконання операції: « Затяжки
носково-пучкової частини заготовки верху взуття»
Комментариев нет:
Отправить комментарий