SP_19_22_192
08.03.2023
Тема
№14. Операції ручної затяжки заготовок верху взуття .
Урок
№192 Шершавлення
затяжної кромки заготовки.
Технологічні
нормативи виконання операції «Шершавлення затяжної кромки»
Для підвищення міцності зв`язку клеевої
плівки зі склеюваною поверхністю затяжну кромку верху взуття шершавлюють.
При цьому видаляється поверхневий шар
матеріалу, на якому асорбіровані різні забруднення, які знижують ефект
змочування при нанесенні клею, і збільшують поверхність матеріалу , здатний
контактувати з клеєм.
А. Складки і надлишки затяжної кромки в
носковій частині зрізають абразивним полотном так, щоб ширина затяжної кромки
була не менше 14 мм.Затяжну кромку заготовки верху взуття шершавлюють по всій
площі на відстані не більш 1.0 мм від грані сліду. Затягнуте взуття для підошви
з бортиком або коритообразними підошвами для опанок шершавлюють по боковій поверхні заготовки верху. Висота
шершавленої зони заготовки верху повинна бути менше внутрішньої висоти бортика
на 0,5-1,5мм.З затяжної кромки заготовки верху взуття знімають поверхність
лицьового слою , не пошкоджуючи дерму шкіри і не порушуючи затяжки заготовки
верху. Шершавлення повинно бути рівномірним по всій площі , без прорізаних і
незшершавлених місць. Пиль від шершавлення видаляють щіткою або зтислим
повітрям.
При
застосуванні підошов з язичком під каблук шершавлення затяжної кромки проводять
до п`якової частини.
В.
Машини МВК-1-О, №2 фирми «БУСМК», АУ-28 фирми
«Анвер» ,модель 14С фирми «Морбах» для шершавлення затяжної кромки,
модель 38 фірми «Морбах» для шершавлення бокової поверхні взуття; щітки із
струнної проволоки діаметром 0,12-0,40 мм; шліфувальна шкірка № 32-63 по
ГОСТ-5009-82.
Домашнє завдання: Зробити конспект.Вивчити
технологічні нормативи виконання операції «Шершавлення затяжної кромки».
Література Н.З.Майорова «Технологія сборки обуви» стор.85-86.
Комментариев нет:
Отправить комментарий